Chococycle - De laatste kilometers CO2 vrij!

Wij zijn Yvette en Lisanne van de Wereldwinkel Zoetermeer en het Green Impact Netwerk/World Food Forum NL. Wij organiseren een unieke actie en willen jullie daar graag bij betrekken. Wil je ons helpen en een statement maken voor een betere wereld?

Green Impact Netwerk bezorgt op Wereldfietsdag 3 juni op de fiets, chocolade van de Chocolatemakers naar de Wereldwinkel in Zoetermeer. Dit als onderdeel van het initiatief FoodCycle.

Daarmee wordt ook het laatste stukje van de cacaoketen duurzaam! De cacaobonen zijn namelijk fairtrade en biologisch geproduceerd in de Dominicaanse republiek en vervolgens per zeilschip naar Nederland gebracht. In Nederland wordt de cacao in de meeste duurzame cacaofabriek van Nederland, met een dak van zonnepanelen, verwerkt tot chocolade.

Het idee van deze chocolade fietsroute is geboren naar aanleiding van
de Schokofahrt naar Duitsland, waarbij in April 18.000 repen van
Chocolatemakers op de fiets zijn bezorgd door 165 fietsende vrijwilligers.

Natuurlijk willen wij zo veel mogelijk chocola met zoveel mogelijk fietsers naar Zoetermeer brengen. Als dit ons lukt gaan we het net als de Schokofahrt groter aanpakken met veel meer Wereldwinkels en fietsers door heel Nederland. Wij zouden het daarom ontzettend leuk vinden als jullie ons willen helpen.

De chocolade kan je bestellen tot 31 Mei via bestel@wereldwinkelzoetermeer.nl. Smaken en prijzen vind je in de bijgevoegde flyer. 

Wil je meefietsen? Gezellig! Geef je dan op of kom meer te weten via worldfoodforumnl@gmail.com. 

Wij kijken uit naar een fantastische actie, samen met jullie.

Met vriendelijke groet,

Yvette en Lisanne