Waarom FoodCycle?

Wereldfietsdag –Typisch Nederlands?

Verassend maar waar, wereldfietsdag is niet gestart in Nederland of door een Nederlander. In April 2018 riep de Algemene Vergadering van de VN, na een campagne van Poolse sociale wetenschapper Professor Leszek Sibilski, 3 juni uit tot internationale Wereldfietsdag.

‘Het Unieke karakter, de lange levensduur en de veelzijdigheid van de fiets, die al twee eeuwen in gebruik is, en dat het een eenvoudig, betaalbaar, betrouwbaar, schoon en milieuvriendelijk duurzaam vervoermiddel is.’

NewHashtag2(IF) (1)-page-001 (1)
pexels-chanita-sykes-1094544

Verbinding met ons voedsel

Denk jij weleens na wat er op je bord ligt en waar dit vandaan komt? Voedsel is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven en gezondheid. Het is onderdeel van elk feestje en de manier waarop het wordt gemaakt speelt een belangrijke rol op onze aarde. Voedsel draagt bij aan de verbinding van mensen en culturen. Ons eten verbindt ons met onze omgeving, maar… dit is niet altijd zichtbaar.

Waarom FoodCycle?

Laten we weer waardering krijgen voor ons voedsel en hierover in gesprek gaan. FIetsen is een geweldig middel om dit op een schone en gezonde manier te doen! Dat is  waarom World Food Forum NL is gestart met FoodCycle!  

pexels-wendy-wei-1656666